Премини към съдържанието
Последвайте Kaldata.com в Google Новини за да научавате първи най-интересните новини! ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Добър автосервиз в София - къде


sixties

Препоръчан отговор

Моля ви, споделете къде ходите на сервиз за колата, но да не е специализиран само за една марка. Малко трудно се ориентирам кои кои сервизи са добри, а по цените не може да се съди, защото могат да ти смъкнат кожата и пак нищо да не направят. На мен ми препоръчаха сервиза на Тони в Обеля, някой да е ходил там? Карам Сеат Толедо

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По принцип моето мнение е най добре да се ходи в тясно специализирани за една марка но зависи и от услугата която ще искаш. Иди ги пробвай за нещо дребно ако останеш доволен се върни пак при тях. Много е важно да не се учат на колата ти а да я разглеждат като многократно прочетена книга.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм се доверил на Ем Комплект 33 в кв."Павлово". Не е от най-евтините,но качествено работят.

Не препоръчвам обаче сервиза им в "Люлин".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако сервиза не е "марков" то се занимава о определен кръг проблеми - двигатели, ходова част, тенекеджийски, бояджийски. Никой не се занимава с всичко. Дори има и по-големи специализации - бензинови, дизелови двигатели, АГУ. Отделно на това инсталации, автоелектроника, озвучаване.

Нали не очакваш че някой ще ти оправи смачканата ламарина, ще боядиса колата, ще ти оправи климатика, компютъра и свирката? Различни специалисти са. Така е търси някой за каквото ти трябва. Ако са няколко неща, уточни се за реда..

 

Да не се зачждам за скрита реклама още от първия пост. При крайно постно изложение.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за съветите. Извинявам се, че не уточних - трябва ми сервиз общо взето за всякакви проблеми както по двигателя, така и ходовата част. За козметични процедури имам друг майстор. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за съветите. Извинявам се, че не уточних - трябва ми сервиз общо взето за всякакви проблеми както по двигателя, така и ходовата част. За козметични процедури имам друг майстор. 

Различни са сервизите за различните марки. За това най - добре влизаш и проверяваш във форума на сеат, 100% имате такъв и 100% някой е питал вече поне 10 пъти къде как и защо. Виж хората там от кои сервизи са доволни и от кои не. Примерно за Субаро и Хонда мога да препоръчам сервиз, но за Сеат е съвсем различна бира ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 седмици по-късно...
  • 1 година по-късно...

Докато е нова колата в гаранционния и сервиз!

 

Аз винаги съм ходила в този http://biznes-bulgaria.com/firma/79304-kraskom-sofiyaв Орландовци. МНОГО СЪМ ДОВОЛНА!

Естествено градушката не ме пропусна това лято и много хубаво ми направила количката ........

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 месеца по-късно...

Добрият "независим" сервиз е относително понятие - днес в него може да работят хора, които са наясно какво правят, но след 2 месеца от тях да е останал само споменът, а на мястото им да са тепърва прохождащи в занаята. Затова и най-добре е да посещават тия, които са специализирани за съответна марка - в тях персоналът периодично минава през обучения и се предполага, че е на ниво. Обикновено работят по-скъпо, но при всички случаи е за предпочитане да се плати веднъж скъпо, отколкото 5 пъти по-евтино.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 месеца по-късно...

Здравейте на всички :)
Както ще видите сигурно, това ми е първия пост в този форум, като по принцип не съм от хората които ще седнат да се регистрират някъде в интернет за да изкажат мнението си .... НО ..... този път реших да го направя, защото съм бясна на този въпросен сервиз (Колос-МС в ж.к.Люлин) . Съветът ми към Вас е ако имате възможност НЕ посещавайте този сервиз, отидете някъде другаде, където няма да Ви вземат парите а да не Ви оправят колата.Случаят ми е следният:
Май месец тази година, колата ми имаше проблем с бензиновата помпа. Тъй като този сервиз се води фирмен и т.н. , реших че трябва там да заведа колата. Уж ми оправиха колата за около 300 лева., но аз си я познавам и усещах че проблемът не е отстранен на 100%. Да тя палеше, вървеше, но усещах че помпата си има някакъв проблем, чуваха се някакви странни звуци от нея (жена съм и както ще се досетите не разбирам особено много от коли). Така до преди няколко седмици ....краят на Ноември месец , в един прекрасен ден колата просто не запали, не подкачаше гориво помпата чрез имобилайзера. Така реших отново колата ми да отиде в този сервиз(та нали е фирмен) (но голяма глупост от моя страна). Отива там и след една седмица, след две обаждания от моя страна, ми казват че е отстранен проблема. Отивам там, давам 400 лева за ремонт , взимам си колата, да пали, да върви, но пак си чувам аз странния звук. Както и да е , викам явно така трябва.Отивам събота да си прибера близки хора от летището, като ги чакам от 2 години, пътуваме си по магистралата и се радваме един на друг, до момента в който колата изключва и почва стабилно да мирише на запалени кабели. Отбиваме колата и до там. Преди 3 дни взета кола от сервиза, щеше да изгори някъде на пътя......Дойде познат изтегли ме до вкъщи и всичко се позабрави от емоциите от гостите от чужбина. По думи на познати които повече разбират от коли, в сравнение с мен, проблемът явно е някъде кабели, късо, гърмене на бушони.Но явно в сервиза не са открили проблема, или просто са замазали историята отгоре отгоре. Днес се замислих, че трябва да разкажа историята си и да Ви посъветвам да НЕ ходите в този уж ФИРМЕН сервиз. Ще се постарая тази история да обиколи колкото се може повече форуми, за да може да бъде прочетена от повече хора. Извинявайте за романа който написах, но съм БЯСНА. 
Пожелавам на всички да не Ви се налага изобщо да ходите по сервизи :) Особено в този.
Приятен ден пожелавам, и Весели празници :):):)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 месеца по-късно...

Колеги, има едно малко хубаво местенце в София, което ви препоръчвам да пробвате следващия път като имате някакви проблеми с колата. Имат и ГТП и взимат добри пари. Намира се на ул. Проф. Атанас Иширков 3, до блок 52.

Пишете после отзиви, били ли сте там, с какви впечатления сте останали :)

Редактирано от Силвия Радева (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 месеца по-късно...
  • 4 месеца по-късно...
на 3/4/2016 в 22:09, Силвия Радева написа:

Колеги, има едно малко хубаво местенце в София, което ви препоръчвам да пробвате следващия път като имате някакви проблеми с колата. Имат и ГТП и взимат добри пари. Намира се на ул. Проф. Атанас Иширков 3, до блок 52.

Пишете после отзиви, били ли сте там, с какви впечатления сте останали :)

Абсолютни НЕПРОФЕСИОНАЛИСТИ. В никакъв случай не ходете в този сервиз. Изобщо не знаят какво правят и са СУПЕР НЕКОРЕКТНИ. Лъжат за срокове, не си вдигат телефона. АБСОЛЮТНИ МОШЕНИЦИ !!!  Сайта на сервиза е  http://sleek.bg/

Редактирано от nikolayStavrev (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 месеца по-късно...

Здравейте колеги,

за района на Люлин, Обеля и Надежда аз от години си ходя в автосервиз 6plus. Ползвам всичките им услуги и никога не съм имал проблем. Много държат на качеството на услугите и на нормалните цени. В началото правеха само смяна на гуми, но към днешна дата съм ползвал, смяна на ангренаж, смяна на накладки, смяна на масло, ремонт ходова част и след това реглаж. 

Специално за реглаж на преден мост мога да кажа, че съм брал много ядове в предишни сервизи. Само тук успяха да установят, че предишната ми кола е имала удар и има кривина в шенкела или амортисьора. Имат два 3D стенда за реглаж и дават 6 мецеца гаранция.

Гаранцията съм я ползвал при зареждане на автоклиматик и наистина я дават. На мен, колата ми изгуби фреона 2 дни след като зареждах при тях, но след като ми ремонтираха компресора, повторното зареждане с фреон беше безплатно.

С две думи: любезно отношение, карта за отстъпки и възможност за запазване на часове за всички услуги.

Ето и един линк за всички желаещи да се запознаят с дейността на сервиза.

http://www.6plus.bg/customer-service

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Здравейте, мога да препопръчам добър автосервиз, който се намира до бившия Вагон ресторнт (бул. Стамболийски и бул. Вардар). Извършват всякакви услуги - основен ремонт, ремонт на ходова част, смяна на носачи, смяна на шарнири, смяна на амортисьори, накрайници, , ремонт на рейки, стартери, алтернатори, тампони, съдеинители, дискове и накладки, лагерни главини, радиатори, ангренажни ремъци,  смяна на карета и полоски, жила, диагностика, репатрак и други. .  Цените са супер нормални и работят много коректно и бързо в същото време, ако ходите търсете Джоко, пада се последния сервиз подред, защото преди него има и газаджия и тенекеджия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Къде скрита реклама. Къде явна реклама. Ето моето мнение за тази тема.

Безплатно е сиренцето само в капана на мишката, но да не забравяме, че и него някой го е платил. - Английска поговорка.

Не съм толкова богат, че да купувам евтино. - Английска поговорка.

Евтиното Винаги излиза по- скъпо. - Английска поговорка.

Моят съвет: Например: Според марката на автомобила отивате в сервиза на официалният вносител за България. Предполагам, че цената се формира само на човеко часа или работни часове плюс цената на частите. И да отидете в квартален селски полу схлупен и полу срутил се гараж при самозван самопровъзгласил се майстор с мазен анцуг - ще се върти доста време на принципа проба - грешка и ще разбере къде е повредата. Крайната му цена предполагам няма да е по- ниска от официалният сервиз на марката.

Ганьо Не обича да плаща. Всичко, което е безплатно е хубаво и добро според Ганьо.

Предполагам в сервиза на Мерцедес - Балкан Стар е 55 лв. за човекочас.

Предполагам в сервиза на Опел-Крайслер до Автогара Изток- бившият сервиз Москвич е 25 лв. за човекочас.

Частите се заплащат отделно или  допълнително.

Не се лъжете да си давате за ремонт колите при самозвани  с омазнени анцузи с лой квартални майстори - разбирачи от всичко  да се учат на Вашата собственост.

Където има въртящи се или плъзгащи се части  / Елементи / има и износване.

Където има движещи се части / елементи /, то има и счупване.

Селска приказка, е че има не чупещи се / не развалящи се / коли или двигатели.

Селска приказка, е че например Мерцедес не се чупи / разваля се или се поврежда /.

Обратното е в действителност. И Мерцедес се чупи и се разваля и се поврежда.

Селска приказка е мнението от вида: Само караш, сипваш гориво, доливаш масло и това е. Друго няма.

Това е най- сигурният начин да си повредите или унищожите колата.

Чувал съм мнение за Френски дизелов автомобил от 2005 год. на старо, който се чупи на поразия.

Може. Ако не е гледана добре от предишните си собственици.

Мнението ми за западните коли, с изключение на тези с АГУ - газова или метанова уредба.

За всяка изминала година на автомобил / Например Вашият или чужд / ориентировъчно се изминават приблизителните километри на година на запад от Калотина / Драгоман /. Същото важи и за Гърция и за Турция.

За Карбураторен двигател минимум 30 000 км. изминати за всяка година от възрастта на автомобила.

За Бензинов инжекцион минимум 50 000 км. изминати за всяка година от възрастта на автомобила.

За Турбо Дизел минимум 30 000 км. изминати за всяка година от възрастта на автомобила.

За Атмосферен Дизел минимум 50 000 км. изминати за всяка година от възрастта на автомобила.

За АГУ - Газова на пропан или Метан не зная. Но със сигурност е в много ПЪТИ , като стойност от цитираните Примерни Ориентировъчни стойности.

Категорично Ви съветват да бягате на далече от закупуването на Втора Употреба автомобил с АГУ - Газова уредба на Пропан или Метан.

Приятелски Ви съветвам да бягате на далече от закупуването на Втора Употреба Дизелов Автомобил.

Приятелски Ви съветвам да бягате на далече от закупуването на Чисто Нов Дизелов Автомобил.

Ще си позволя да Ви разкажа една случка от моето минало.

Спирам на Авто Стоп Френски съвременен Автомобил. Сядам на предната седалка до шофьора. След време погледнах към електронният километраж.

- Аз питам шофьора. Погледнах към километража и видях нещо, като над 596 000 км. изминати. Или нещо съм в грешка.

-Той. На толкова е.

-Аз питам шофьора. Не съм видял километраж с такава стойност.

-Той. Колата е закупена чисто нова от България и изписаната стойност е вярна и истинска.

-Аз питам шофьора. На Газ ли е. Предполагам Пропан.

-Той. Не. Дизел - инжекцион. Тоест не е Атмосферен Дизел. До сега основен ремонт на двигателя Не Е правен.

-Аз питам шофьора. Дизела трака и чука. Още повече стар дизел. Защо нищо не чувам. Странно е според мен.

-Той. И аз нищо не чувам. И досега откакто я кърам нищо не съм чул. Но е Дизел.

 

Моля Ви не ме разбирайте погрешно. Не Ви препоръчвам Дизел. Не Ви препоръчвам Френски Коли. В случая само описвам това, което съм видял и чул. Може и да са ме излъгали. Но твърдя, че НЕ си измислям.

Редактирано от kalansuv (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 месеца по-късно...

Здравейте ,трябва ми сервиз - майстор който се занимава с крайслер пт куризер. ?За София! Спешно!!!Благодаря !

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аякс 90,тодор кожухаров 24,след ветеринарната клиника до зоопарка 0887243797,ако желаете,звъннете ми за уточняване на проблема

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 година по-късно...

За добър ми е трудно да кажа, но...

Никога не ходете в KIA сервиз София!!!

Става въпрос за KIA Sorento 2,5 CRDI 170 к.с. диагностицираха ми проблем със запалването като причината била датчик на коляновия вал...поръчах го и го смениха за около 8 часа като смяната не би трябвало да е повече от 2 часа. След смяната проблема не само че не изчезна ами и се появиха нови...check-а ми не спира да свети и от ауспуха излиза черен дим, преди "професионалната" намеса това не беше така! Освен всичко казано по-горе приемчиците в сервиза са ужасно надути и по-специално един черничък брадат човечец с мазна физиономийка на изпечен лъжец за голямо съжаление не му помня името.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...